Pro golf igrač Gene Siller ubijen, a još dvojica pronađena mrtva na golf terenu u Džordžiji

Policija traga za osobom koja je u subotu pucala i ubila profi golfera Genea Sillera u seoskom klubu sjeverno od Atlante.

Policija okruga Cobb odgovorila je na izvještaj o pucnjavi oko 14.20 sati, i pronašli Sillera na zelenilu 10. rupe seoskog kluba Pinetree u Kennesawu, navodi se u saopštenju policije iz policijske uprave.

Siller, koji je bio zaposlenik u klubu, pronađen je bez reakcije s “očiglednom prostrijelnom ranom u glavu” i proglašen je mrtvim na mjestu događaja, rekla je policija.

Osumnjičeni je bijelim pikapom Ram 3500 odvezao do zelenila i pucao u 41-godišnjeg Sillera kada je otišao vidjeti što se događa, rekao je član kluba za CNN WXIA. Osumnjičeni je potom pobjegao, izvijestio je WXIA.

Policija je otkrila kamion koji je još uvijek na zelenom terenu i pronašla tijela dvojice muškaraca u krevetu kamiona, navodi se u saopštenju. Prema navodima policije, obje žrtve zadobile su očigledne prostrelne rane.

Jedan od muškaraca identifikovan je kao Paul Pierson, registrovani vlasnik Rama 3500, ali druga žrtva još nije identifikovana, navodi policija. Policija još uvijek traga za osumnjičenim koji nije identifikovan.

Studenti državnog univerziteta Kennesaw, čiji se kampus nalazi u blizini seoskog kluba, dobili su upozorenje u vezi s incidentom sa univerzitetskog Twitter naloga za upravljanje u vanrednim situacijama.

Državno golf udruženje države Georgia izrazilo je sućut zbog Sillerove smrti.

Svi smo u GSGA duboko tužni zbog tragičnih događaja koji su se dogodili ranije danas u Pinetree CC. Naše misli i molitve su s porodicom i prijateljima Genea Sillera“, tweetalo je udruženje.

Siller iza sebe ostavlja suprugu i dvoje djece, uzrasta šest i sedam godina, prema Pinetree Country Clubu.

Tragedija je pogodila PGA odsjek Georgia u gubitku našeg člana, Genea Sillera. Misli i molitve za njegovu porodicu i porodicu Pinetree Country Club“, tweetala je Džordžijska profesionalna asocijacija golfera.

Američki predsjednik PGA Jim Richerson također je izdao izjavu: “Zaista smo slomljeni od srca čuvši za besmisleno ubistvo koje se dogodilo juče u Country Pine Tree Country Clubu u Gruziji, a koje je oduzelo život članu PGA Geneu Silleru“, navodi se u izjavi.

Američki PGA šalje naše misli, molitve i najdublje suosjećanje s njegovom porodicom, klubom i gruzijskom PGA zajednicom“.

Sillerova porodica postavila je GoFundMe stranicu za pomoć u finansijama, piše CNN.