Sarajevo promašilo penal, pogađalo prečku, ali bez gola u Moldaviji

Fudbaleri Sarajeva remizirali su bez golova na gostovanju u Moldaviji kod Milsamija na otvaranju UEFA Konferencijske lige.

Sarajevo je kao veliki favorit dočekalo utakmicu protiv Milsamija i u takvoj konstalaciji snaga otvoren je duel. Od samog starta bordo tim je preuzeo inicijativu i redale su se prilike pred golom domaćih.

Već u četvrtoj minuti Mirko Oremuš je šutirao neposredno pored gola Milsamija. Nakon toga dobre prilike imali su Matthias Fanimo i Krste Velkoski koji šutira preko gola.

U 19. minuti Fanimo je prošao sjajno i šutirao sa velike distance, ali je pogodio stativu. No, najbolju priliku bordo tim dobio je u 29. minuti.

Nakon što je Fanimo oboren u kaznenom prostoru, dosuđen je penal, ali je Timbur odbranio šut sa bijele tačke Krste Velkoskog. Uprkos velikoj inicijativi bordo tima, završen je prvi dio bez golova.

I drugi dio igre donosi inicijativu gostiju. Prvi je zaprijetio u 50. minuti Anel Hebibović, ali je šutirao preko gola.

Uslijedio je nešto mirniji dio igre, a onda su pokušavali Kurdić i Oremuš za bordo tim. Ipak, golova nije bilo.

Najbolju priliku za za Milsami u drugom poluvremenu bio je šut Istratija, koji je otišao visoko preko gola Kanurića. Igrao se 73. minut.

Do kraja susreta Sarajevo je imalo inicijativu, ali nije uspjelo doći do pogotka koji bi mnogo značio uoči revanša na Koševu, prenosi Sport Centar.