Foto: Twitter

Uzbuna u trening centru Italije zbog novinara koji su pozitivni na koronavirus

Trening centar i baza reprezentacije Italije u Covercianu u potpunosti je zatvorena za javnost.

Razlog tome su tri pozitivna slučaja koronavirusa koja su zabilježena među novinarima koji prate Azzurre u pohodu na fudbalski tron Evrope.

Kako piše “La Stampa”, trening centar je “hermetički zatvoren” zbog zabrinutosti da bi se zaraza mogla proširiti na igrače i stručni štab Italije i zbog toga nema medijskih aktivnosti bilo koje vrste, prenosi N1.

Za sada su svi reprezentativci Italije negativni i čini se da ne postoji posebna zabrinutost za bilo koga u stručnom štabu, ali italijanski savez ništa ne želi prepustiti slučaju dva dana prije finala Evropskog prvenstva.

Ohrabruje i činjenica da su svi reprezentativci Italije vakcinisani protiv koronavirusa, te se ne očekuje da će se situacija dalje razvijati u negativnom smjeru.

Cijeli trening centar, a naročito press sala gdje su igrači i novinari jedino dolazili u kontakt jedni sa drugima prošao je temeljit proces dezinfekcije, a italijanski nogometni savez odlučio je press konferenciju na kojoj će prisustvovati Leonardo Bonucci održati online.

Trojica pozitivnih kolega, kako pišu italijanski mediji, osjećaju se dobro i za sada nemaju nikakvu vrstu zdravstvenih komplikacija.

Finalna utakmica između Italije i Engleske na Evropskom prvenstvu igra se 11. jula sa početkom od 21 sat.