Velež “naružio” slavni AEK: Velika pobjeda velikih Rođenih!

Navijači Veleža 22. juli 2021. godine će pamtiti. Večeras su njihovi Rođeni savladali velikog favorita. Slavni AEK je kapitulirao na Grbavici, stadion je nakon meča plesao u euforiji.

Podvig Mostaraca je tim veći što je napravljen uz preokret, jer su Grci prvi poveli u prvom susretu drugog pretkola Konferencijske lige.

To se desilo u 12. minuti, nakon dobre akcije Ansarifard se ukazao sam ispred Bogdanovića i rutinski poentirao za vodstvo gostiju, prenosi Sport Centar.

Velež je ekspresno uzvratio. Samo dvije minute kasnije desio se pravi projektil Omara Pršeša. Odapeo je vezista Rođenih sa 25 metara, lopta se odbila o gornji dio stative i završila iza leđa Tsintotasa.

Bilo je još nekoliko poluprilika na obje strane, posebno se izdvaja novi pokušaj Pršeša iz daljine u 32. minuti, ali vratar grčke ekipe je krajnjim naporom uspio skrenuti loptu u korner. Zatim je u 42. gostujući tim došao do novog gola, ponovo preko Ansarifarda, ali pogodak je poništen zbog ofsajda.

Do odlaska ekipa na odmor rezultat se ipak nije mijenjao.

Puno sreće imao je Velež na startu drugog dijela, Tzavellasov šut glavom okrznuo je prečku i završio u gol-autu. Tri minute kasnije uslijedila je kazna. Ćosić je gurnuo loptu Zajmoviću, a napadač Rođenih iskosa matirao grčkog vratara – 2:1! Uslijedila je nekontrolisana euforija na stadionu, pjesma se orila… Kakav trenutak, za pamćenje!

Potom se izmjenjalo još nekoliko šansi, a opet je Tzavellas bio najveća prijetnja kada je u 74. minuti šutirao glavom tik pored gola Bogdanovića.

Zatim je rezervista Georgijević bio u odličnoj prilici na drugoj strani, ali njegov udarac je krajnjim naporom zaustavio Tsintotas.

Stanje na semaforu ostalo je ipak nepromijenjeno. Velež je upisao veliku pobjedu, jednu od najznačajnijih u posljednjih nekoliko decenija. Revanš je za sedam dana u Atini. Ako Rošeni odigraju kao večeras – nova senzacija je moguća.