Crna ili bijela: Slavne ličnosti koje su se vjenčale u nekonvencionalnim vjenčanim haljinama

Nekoliko slavnih, od Sarah Jessice Parker do Kristen Bell, odlučilo je reći sudbonosno ‘da’ u crnoj vjenčanici, a ne u tradicionalnoj bijeloj.

1. Matthew Broderick i Sarah Jessica Parker

Na vjenčanju 1997. s Matthewom Broderickom, Sarah Jessica Parker, zvijezda ‘Seksa i grada‘ nosila je dizajnersku crnu haljinu Morgane Le Fay, ali 2016. godine u emisiji ‘Watch What Happens Live‘, rekla je voditelju Andyju Cohenu da zapravo žali zbog svog izbora.

– Voljela bih kad bih mogla reći da je to bio moj izbor jer sam bila ‘zločesta’ cura. Jednostavno nisam željela provoditi dosta vremena u potrazi za vjenčanicom. Otišla sam u prodavnicu koju sam voljela, pronašla haljinu koja je tamo visiela i kupila sam je – ispričala je.

Kada bih se vratila na dan vjenčanja definitivno bih obukla bijelu.

– Obukla bih lijepu, prikladnu vjenčanicu, kakvu sam trebala nositi taj dan – rekla je.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

 

 

2. Kristen Bell i Dax Shepard

Zvijezda filma ‘The Good Place’ uparila je svoj jednostavan, potpuno crni vjenčani izgled (majicu i hlače) sa statement ogrlicom, a fotografiju s vjenčanja podijelila je na Instagramu 2018. godine. Kristen se udala za Daxa 2013. godine.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

 

3. Christine Quinn i Christian Richard

Zvijezda filma ‘Selling Sunset’ Christine Quinn nije nosila jednu, već dvije haljine Galie Lahav koje su za njezino vjenčanje 2020. koštale oko 50.000 dolara (83.600 KM). U intervjuu za Metro, njena organizatorka vjenčanja Lisa Lafferty rekla je da je reality zvijezda odlučila obući dvije prilagođene haljine iste dizajnerice.

Lafferty je rekla da je Quinn svoje prilagođene haljine uparila sa štiklama Christian Louboutin koje je modna dizajnerka potpisala na dnu.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

4. Chloë Sevigny i Siniša Macković

Sevigny i umjetnički direktor Siniša Macković vjenčali su se u martu 2020. i dočekali sina Vanju nakon dva mjeseca, piše Insider. Chloe je za svoje vjenčanje odjenula potpuno crnu haljinu s bijelim velom.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

5. Shenae Beech i Josh Beech

Zvijezda ‘90210′ Shenae (rođena Grimes) za vjenčanje 2013. nosila je crnu haljinu Vera Wang iz dizajnerske kolekcije za jesen 2012. godine.

Foto: Twitter
Foto: Twitter