Do kada će se zahlađenje i kiše zadržati?

Danas u drugoj polovini dana pljuskovi sa grmljavinom su registrovani u jugozapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne i u Hercegovini.

U sjevernim područjima je preovladavalo pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati iznosile su: Bjelašnica 14; Bihać i Livno 18; Jajce, Prijedor i Sanski Most 20; Ivan-sedlo 21; Banja Luka, Bugojno, Drvar i Tuzla 22; Doboj i Gradačac 23; Bijeljina, Sokolac i Srebrenica 24; Zvornik 25; Zenica 26; Sarajevo 28; Grude i Trebinje 33; Neum 34; Mostar 36°C.

Sutra se u Bosni i Hercegovini prije podne prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme, dok je rijedak lokalni pljusak je moguć u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

U drugoj polovini dana postepeno razvedravanje sa zapada prema istoku zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C, na jugu zemlje do 32°C.

U Sarajevu prije podne pretežno oblačno. Postepeno razvedravanje u drugoj polovini dana. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 15°C, a najviša dnevna oko 23°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini prognozira se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama u Bosni će biti i magle u jutarnjim satima. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 29°C, na jugu zemlje do 33°C.

U petak u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 34°C.