Dvije sestre danas u duelu: Jedna brani boje BiH, druga Srbije

Evropsko prvenstvo za odbojkašice počelo je jučer (18. augusta), a prvi meč u Beogradu će biti održan danas gdje će biti i duel rođenih sestara Tijane, koja brani boje Srbije, i Dajane, koja nastupa za Bosnu i Hercegovinu.

Zanimljivo, one do sada nikad nisu igrale jedna protiv druge u reprezentativnoj odbojci, ali jesu u klupskoj.

Naime, Tijana i Dajana Bošković su igrale jedna protiv druge i u turskom prvenstvu, pošto je Tijana članica Ezadžibašija, dok Dajana nastupa Kuzejboru.

Nikad nisam igrala protiv sestre, mislim da bi i njoj i meni ta utakmica bila mnogo zanimljiva, priželjkivala sam da se sastanemo. Iako igramo u različitim reprezentacijama, bodrimo jedna drugu, ja za Srbiju navijam punim srcem kao i ona za BiH, posebno od kako sam ja ponijela dres ove reprezentacije”, rekla je Dajana prije par godina u jednom od intervjua.


Dajana je od Tijane starija tri godine, a put ju je odveo na koledž u Sjedinjene Američke Države, a poslije povratka nastavila je da se bavi odbojkom.

Iako je Tijana najbolja svjetska igračica, odbojka nije glavna tema kada su zajedno.

Vjerovali ili ne, odbojka je rijetko kad glavna tema naših razgovora, uglavnom o tome pričamo nakon utakmica i tada razmijenimo mišljenja, međutim rijetko kad dajemo savjete jedna drugoj”, otkrila je reprezentativka BiH upravo u tom intervjuu prije nekoliko godina za Blic.

Sada će po prvi put igrati jedna protiv druge.