Foto/ Sve je spremno za ovogodišnje “zaštitno lice” Sarajeva, pripreme pri kraju za novi SFF

Pripreme za novi spektakl, 27. po redu Sarajevo Film Festival, se privode kraju. 

Festival će trajati od 13. do 20. augusta, a za nagradu Srce Sarajeva u takmičarskim programima ukupno će se takmičiti 48 filmova.

Festivalske zastavice, već tradicionalno prije početka Sarajevo Film Festivala, postavile su ekipe preduzeća “Park” zadužene za dekorisanje gradskih ulica i trgova.

Foto: N. M./ Sarajevska sehara
Foto: N. M./ Sarajevska sehara

Kao i uvijek, ulice Zelenih beretki i Branilaca Sarajeva imaju festivalsko ruho, crvene zastavice sa znakom SFF-a.

Uskoro će biti postavljen i crveni tepih kojim svake godine prošetaju najveće zvijezde filmske produkcije iz svijeta. Ulaznice se mogu kupiti i online, ali i putem festivalske web stranice.

Tokom trajanja festivala očekuje se veliki broj gostiju, a na ulicama glavnog grada primjetni su turisti, pa se samim tim popunjavaju i smještajni kapaciteti.

Foto: N. M./ Sarajevska sehara
Foto: N. M./ Sarajevska sehara

27. Sarajevo Film Festival je COVID-siguran događaj koji će biti održan u skladu s mišljenjem Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo i prema mjerama kantonalnog Zavoda za javno zdravstvo.

To znači da će biti potrebna COVID-sigurna akreditacija, odnosno, jedan od ona tri dokumenta koja su potrebna da bi se prisustovalo projekcijama i lokacijama. To znači ili da su prebolovali COVID u posljednjih šet mjeseci, da imaju negativan antigeski test, ili dokaz o vakcinaciji”, kazala je ranije Andrijana Copf, PR SFF-a.

Foto: N. M./ Sarajevska sehara