Foto: Pixabay

Jednostavni trikovi za korištenje šampona za suho pranje

Šampon za suho pranje kose može vam pomoći odgoditi redovno pranje kose za čak pet dana, no ako ne znate kako ga koristiti na ispravan način, onda vam baš i neće pomoći.

Kako biste izvukli najviše iz svakog proizvoda, valja znati odabrati najbolji proizvod za sebe, a važno je i koristiti ga na ispravan način. Isto vrijedi i za šampon za suho pranje, prenosi 24 sata.

Ali, beauty blogerica Stephanie Nadia na YouTubeu je detaljno objasnila šta raditi sa takvim šamponom, a šta svakako izbjegavati.

Za početak, nemojte kupiti prvi šampon koji viditeu prodavnici ili šampon kojim je vaša prijateljica opsjednuta. Šamponi za suho pranje proizvode se za specifičnu teksturu kose, boju i kvalitetu. Imajte to na umu, birajte onaj koji odgovara vašem tipu kose.

Postoji bezbroj mogućnosti, od onih koji će dodati volumen tankoj kosi, pa poseban šampon za tamnu kosu ili nježni puder za one koji kupuju isključivo organske proizvode.

Dodatno, Nadia savjetuje da ne stavljate šampon na cijelu kosu. Iako neće naštetiti i možda će čak dodati teksturu, zapravo želite dojam svježe oprane kose. Kako biste to postigli, poprskajte korijen kose. Potom četkajte kosu četkom kako biste uklonili ulje s kose i dodali volumen korijenu. Ne zaboravite nanijeti suhi šampon i utrljati ga na tjeme kako biste dobili dodatni volumen i dojam besprijekorne čistoće.

Još jedan način: Nanesite suhi šampon izravno na četku, pričekajte nekoliko minuta, a zatim cik – cak pokretima četkajte kosu osiguravajući dodatnu teksturu i mogućnost da se proizvod potpuno upije.

Ako koristite nježniji suhi šampon u obliku pudera, nanesite ga na korijen kose četkom za šminku kako biste izbjegli isticanje bijelih fleka pudera na kosi.

Kako biste pomogli da se suhi šampon potpuno upije, možete ga nanijeti i na korijen prije spavanja. Tako ćete se ujutro probuditi spremni za novi dan.

Što god radili, samo nemojte poslije dodirivati ​​korijen kose prstima. Naime, ulje sa vaše kože ruku prenijet će se na kosu i to će poništiti sav vaš trud.

Još nekoliko pogrešaka suhog šampona koje treba izbjeći po svaku cijenu? Prskanje po mokroj kosi ili pretjerano oslanjanje na suhi šampon, koji zapravo može isušiti tjeme zimi i uzrokovati perut.