KJKP ViK Sarajevo najavio nove radove: Veći dio grada sutra bez vode

Kantonalno javno komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” saopćilo je o planiranim radovima na vodovodnoj mreži  za sutra.

Kako je najavljeno planirani su radovi na uvezivanju distributivnog cjevovoda profila DN 400 mm u sklopu projekta EBRD-a. Zbog toga će doći do prekida u vodosnabdijevanju u određenim naseljima.

Radovi će se izvoditi na lokalitetu ulice Bulevar Meše Selimovića ugao Alije Kučukalića te će doći do prekida u vodosnabdijevanju od 21:00 sati sljedećih naselja s pripadajućim ulicama:
Otoka, Čengić Vila I i II, Halilovići, Džemala Bijedića, Dr. Fetaha Bečirbegovića, dio ulice Safeta Zajke i dio ulice Adema Buće.

“Normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo u jutarnjim satima po okončanju radova. Za sve informacije možete se obratiti našem Dispečerskom centru na brojeve telefona 033 210 707 i 033 220 435. Molimo potrošače za razumjevanje”, navodi se u saopćenju.

Također, dodaje se da su, u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, za sutra su planirani radovi na popravkama kvarova u slijedećim ulicama: Komatin, Safvet-bega Bašagića, Tepebašina, Mustafe Behmena, Barice, Dr. Jusufa Tanovića, Abdurahmana Muharemije, Dolina mira, Splitska, Bjelave, Obhodža, Mali Kačanik, Hošin brijeg i Šerina. (kraj)