Laporta: Messi je želio ostati u Barci, dogovorili smo se, ali nismo ga mogli registrovati

Prvi čovjek Barcelona Joan Laporta je danas održao konferenciju za medije čija je glavna tema bio Lionel Messi.

Laporta je govorio o odlasku Argentinca iz kluba, a otkrio je kako je klub ispunio Messijeve uslove, ali ga nije nikako mogao registrovati…

Finansijska situacija i brojke lošiji su nego što se mislilo. Naš trenutačni bilans za plaće ne ostavlja nam ni milimetra manevarskog prostora, a blokira nas i finansijski ‘fer-plej’. Ne mogu donijeti odluku koja bi uništila klub, Barca je najvažnija”, rekao je Laporta i dodao:

S Messijem smo dogovorili detalje ugovora, trebao je potpisati na pet godina, ali ga jednostavno ne možemo registrirati. Finansijski ‘fair-play’ je najveći problem. Nažalost, naslijedili smo finansijsku situaciju u kojoj je stanje s plaćama jednostavno neodrživo.”

Laporta je ponovio kako je Messi imao načelni dogovor s klubom i da je želio ostati.

Da budemo jasni, Messi je želio ostati. Imao je načelni dogovor s klubom i on nije bio upitan. Želim zahvaliti i njemu i svim njegovim ljudima na pregovorima. Nažalost, prekidamo ih zbog pravila La Lige. Tužan sam, ali učinili smo sve što smo mogli da ga zadržimo. Počinje nova era bez Messija, njemu ćemo uvijek biti zahvalni”, istakao je Laporta, prenosi Sport Centar.