Ministar Delić posjetio Bizbook: Dokaz da pozitivne promjene dolaze i u institucije

Aktuelni ministar privrede Kantona Sarajevo posjetio je jučer kompaniju Bizbook.ba, što je mlada poduzetnicu i vlasnicu ove kompanije Ernu Šošević fasciniralo obzirom da je to prvi put da jedna institucija pokaže interes za tehnološke startupe.

Kaže da je sama posjeta dokaz da pozitivne promjene dolaze i u institucije.

Da pozitivne promjene dolaze i u institucije BiH, dokazuje današnja posjeta našoj kompaniji Bizbook.ba od strane Ministra privrede Kantona Sarajevo Adnan Delic koji je pokazao interes za razvoj domaćih tehnoloških startupa i proizvoda, koji su gorivo razvoja svake ekonomije. Naš dugogodišnji partner Ismir Harambasic, direktor softverske kompanije Ant Colony i ja, ugostili smo Ministra u sjedištu naših kompanija, gdje smo mu demonstrirali funkcionalnosti Bizbook poslovne platforme i podijelili sa njim planove za dalji razvoj kompanije“, kazala je Šošević.

Sastanku je pristustvovao i uspješni poduzetnik Adis Hodzic, izvršni direktor Magazine a & s Adria & Adria Security Summit, a za njih kaže da su “sjajan primjer kako ideja iz Bosne i Hercegovine, može postati lider u svijetu u svojoj branši“.

Dodaje da je u pet godina razvoja Bizbook-a, ovo je prvi put da jedna institucija i njen predstavnik pokažu interes i ukažu na važnost tehnoloških startupa u našoj zemlji na ovaj način.

To čini presedan svih službenih protokola institucija, čime nam je ukazao veliku čast. Zahvaljujem se Ministru Deliću na posjeti i vremenu koje je izdvojio za otvoreni razgovor sa nama i dijeljenje iskrenog mišljenja, o privredi, mogućnostima za razvoj novih projekata i investicijama. Zaključak je jedinstven. Svi ‘igramo u istom team-u’ i podrška koju možemo dati jedni drugima na razne načine, može iznjedriti samo dobre projekte za BH ekonomiju“, zaključila je.