Napomena stanovnicima sarajevskih naselja: Spremite zalihe vode, za sat vremena slijedi obustava u vodosnabdijevanju

Kako je najavilo Kantonalno javno komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” Sarajevo, radovi na popravkama kvarova, a u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, danas će biti izvođeni u 17 ulica i naselja.

To su: Komatin, Safvet-bega Bašagića, Tepebašina, Tekija, Dolina mira, Dr. Jusufa Tanovića, Mustafe Behmena, Barice, Donja Jošanica, Abdurahmana Muharemije,Vidovci, Fadila Hadžića, naselje Otes, Rudnik, Humska, Ruđera Boškovića i Reisa Fehima Spahe.

Okončanje radova može se očekivati u poslijepodnevnim satima.

Također, ono što je jako bitno istaći, jeste da su radovi na uvezivanju distributivnog cijevovoda profila DN 400 mm planirani za noćas, te će preko noći opet doći do prekida u vodosnabdijevanju u više naselja.

Radovi se izvode u sklopu projekta EBRD-a, a izvodit će se na lokalitetu ulice Bulevar Meše Selimovića ugao Alije Kučukalića, te će doći do prekida u vodosnabdjevanju od 21 sat slijedećih naselja sa pripadajućim ulicama: naselje Otoka, naselja Čengić Vila I i II, Halilovići, Džemala Bijedića, Dr. Fetaha Bečirbegovića, Srđana Aleksića, dio ulice Safeta Zajke i dio ulice Adema Buće.

Normalizaciju u vodosnabdijevanju možemo očekivati. u jutarnjim satima po okončanju radova.

Iz KJKP mole potrošače za razumijevanje.

Osim radovi na vodovodnoj mreži, Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala u ulicama Bjelašnička, Mis Irbina i Ćumurija.

Mašinsko čišćenje i pročepljenje slivnika vršit će se na lokalitetu Betanija-Šip, a noćas u ulicama Odobašina i Alipašina. Crpanje septičke jame vršit će se u ulicama Remze Ahmetovića i Vlakovo.