Nema ljetu kraja s Black Berizom i Stoposto, novi hit u najavi

Iako bi po kišnim danima kasnog avgusta mogli pomisliti da se ljeto bliži kraju, populrni sarajevski hip-hop dvojac Stoposto i Black Beriz će vas razuvjeriti sa novom pjesmom “Kopakabana”.

Sinoć je u 20 sati na Youtube kanalu platforme Disco Kliker objavljen njihov novi singl Kopakabana.

Prethodno sarađujući na hitovima Palmica i Joja i Bera ustali malo ranije da završe nešto, Kopakabana je kasni, ali zarazni ljetni hit baziran na melodičnosti i modernim, nekonvencionalnim rap strukturama.

Numera je snimana u studiju Kolateral, u saradnji sa timom Estrada Music Production.

Iako tekstualno Kopakabana spada u okvire represent pjesama, Stoposto i Black Beriz su napravili izvjesni presedan i ne pojavljuju se u spotu.

Sam video, razglednica nepojmljivih hercegovačkih prirodnih ljepota, sniman je u mjestu Trebižat, na lokaciji kluba Divine.

Uloge režisera, kamermana i montažera preuzeo je stari saradnik dvojca Mario Ilić.

Za kreativnu direkciju i produkciju zaslužan je Meho Konstantin Porobić, dok je Boris Andrejević bio zadužen za kolor korekciju.

Iako je Stoposto kao razlog nepojavljivanja dvojca ispred kamere duhovito naveo potrebu da oni budu “sve, od gafera, šarfeva, rekvizitera i asistenata rekvizitera”, Stoposto je uistinu preuzeo dužnosti prvog asistenta režije i produkcije, te kreativnog vodstva.

Najzaslužnije za prijenos emocija Kopakabane kroz pokret i ples su protagonistice spota Selma (@justselma), Sara (@sarabuhaaa) i Makiša (@maakisaa).
Stoposto i Black Beriz su, sada već tradicionalno, škrti na riječima po pitanju otkrivanja budućih planova.

Uzevši u obzir dinamiku njihovih studijskih aktivnosti, nije uzalud nadati se da će i mjeseci pred nama biti rasplesani u ritmovima hip-hop heroja koje, kako je naglasio jedan komentaror na Youtubeu – niko nije tražio, ali svi smo ih trebali.