Nevjerovatno/ BH. karatisti na Evropsko prvenstvo u Finsku kreću autobusom, put dug 2.500 kilometara

Karate reprezentacija Bosne i Hercegovine obavlja završne pripreme za Evropsko prvenstvo koje počinje naredne sedmice.

Put u Finsku slijedi u nedjelju, ali ono što je gotovo nevjerovatno je činjenica da će naša ekspedicija na put dug 2.500 kilometara krenuti autobusom, piše Federalna.ba.

Od 18. do 22. augusta bit će održano Evropsko prvenstvo u Finskoj, gdje će učestvovati nekoliko naših mladih karatista.

Selektori, treneri i ukupno 34 takmičara okupili su se na završnim pripremama.

Ovo što mi radimo – radimo sa srcem, sa željom, sa ljubavlju. Trudimo se maksimalno. Zahvalio bih se Karate savezu BiH, našim entitetskim savezima, koji su omogućili ove pripreme. Uz ljude koji su pored nas i medijima koji nam pružaju zaista ogromnu podršku – ja vjerujem u dobre rezultate”, kazao je Bajro Durdžić, selektor kadetske karate reprezentacije BiH.

Našu zemlju predstavljat će desetine takmičara sa dugogodišnjim iskustvom i vrhunskim rezultatima.

Treniram karate već 13 godina. Aktuelni sam viceprvak svijeta i viceprvak Svjetske lige. Također sam aktuelni seniorski prvak BiH do 21 godine i predstavljat ću BiH na Evropskom prvenstvu”, kaže Hamza Turulja.

Iza mene je 13 godina treniranja karatea, vrlo uspješnih. Puno puta sam bio prvak BiH, Republike Srpske, prvak Balkana. Uzimao sam u dječijoj kategoriji Svjetski kup i 1. jula sam osvojio Svjetski kup u seniorima do 21 godine. Imam iza sebe nastupe na svjetskim i evropskim prvenstvima tako da smatram da imam dovoljno iskustva i da bi se na sljedećem Evropskom prvenstvu mogao napraviti dobar rezultat”, priča Pavle Dujaković.

Kadetska reprezentacija BiH u karateu na predstojećem Evropskom prvenstvu imat će svoje predstavnike i u disciplini kate.

Na Evropsko prvenstvo vodimo 6 takmičara, plus jednu ekipu iz Srebrenice. Naša očekivanja na ovom takmičenju su da skriveno očekujemo jednu medalju, jer mi u katama još nismo na evropskim i svjetskim prvenstvima napravili neki značajan rezultat”, ističe Ethem Halilović, selektor karate reprezentacije BiH u disciplini kate.

Odlična atmosfera u kolektivu i pripreme na nivou. Svakako da imamo razloga očekivati vrhunske rezultate naših mladih karatista.