Novak Đokoviću se čisti put do pehara na US Openu

Poslednji Grand slam sezone igra se u New Yorku od 30. augusta do 12. septembra, a prvi favorit za titulu je Novak Đoković.

Najbolji teniser svijeta će na US Openu pokušati da dođe do rekordne 21 Grand slam titule, čime bi iza sebe ostavio najveće rivale – Roger Federera i Rafael Nadala.

Pritom, postao bi prvi čovjek još od Rod Lavera koji je kompletirao kalendarski Grand slam, nakon što je osvojio Australian Open, Roland Garos i Wimbledon.

Sa US Opena za sada nije odustao veliki broj tenisera, ali svi koji jesu i te kako bi mogli da pomrse konce Noletu, pa je njihov otkaz dobra vijest za najboljeg igrača na planeti.

Prvi se sa turnira povukao Roger Federer koji će morati na operaciju i veliko je pitanje hoće li ikada više zaigrati ozbiljan tenis, dok je posljednji koji je odustao šesti reket sveta Dominic Thiem.

Također, u New Yorku neće biti ni Borne Ćorića, a veliko je pitanje hoće li zaigrati i Rafael Nadal koji se vratio u Evropu kako bi sanirao povredu prije US Opena.

Sa druge strane, Novakovi glavni rivali u Americi će biti Daniil Medvedev, Aleksander Zverev, Stefanos Tsitsipas, Andrey Rublev i Matteo Berrettini.