Općina Centar dodijelila stan na korištenje paraolimpijcu Dževadu Pandžiću

Rješenje o dodjeli općinskog stana na privremeno korištenje u Ulici Radićeva Pandžić Dževadu, sto posto invalidu paraplegičaru, dodjeljeno je danas.

Primopredaji rješenja u prostorijama Općine Centar prisustvovali su načelnik ove općine Srđan Mandić, predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo i članovi Komisije za poslove iz stambene oblasti na čelu sa predsjednikom Denisom Challengerom.

Pandžić Dževad se sa zahtjevom za dodjelu stana obratio Komisiji za poslove iz stambene oblasti, odnosno Službi za registar i upravljanje imovinom, a shodno Odluci o raspolaganju stanovima u vlasništvu Općine Centar Sarajevo u slučaju hitnih intervencija.

Kako je navedeno u zahtjevu, Pandžić je  u više navrata proglašavan je najboljim sportistom na kantonalnom i državnom nivou.

Važno je istaći i da je Pandžić učesnik dvije paraolimpijade održane u Japanu i Brazilu, a ostvario je normu za Olimpijske igre koje se održavaju ove godine u Tokiju. Osvojio je i prvo mjesto na Grand prixu koje je održano u Italiji. Državni je rekorder i aktuelni prvak u svim bacačkim disciplinama, a dobitnik je i Plakete Općine Centar za zasluge u sportu.

Predsjednik Komisije za poslove iz stambene oblasti Denis Challenger iskoristio je priliku da Dževadu Pandžiću čestita na ostvarenim uspjesima i poželi sreću na predstojećoj Olimpijadi. Koristim priliku da se zahvalim svim članovima Komisije, načelniku Srđanu Mandiću i stručnim službama što su omogućili da danas našem Dževadu uručimo ključeve stana na koji je čekao dugi niz godina.

Pandžić se zahvalio članovima Komisije za poslove iz stambene oblasti, načelniku Mandiću i službama na dodjeli stana koji će mu, kako je naveo, umnogome olakšati svakodnevni život.

Nakon prijema u Općini Centar upriličena je i posjeta stanu te zvanična primopredaja ključeva stana.