Foto: Pixabay

Pet jednostavnih koraka koje morate uraditi ako ste zaspali sa šminkom

Spavanje sa šminkom na licu je jedna od najvećih pogreški koju mnoge žene rade, ali ako iz nekog razloga prespavate s njom, ujutro prvo morate skinuti svu šminku pa tonirati lice.

Spavanje s šminkom veliko je NE. To je jedna od najvećih grešaka za lijep izgled kože. Ali, ako ste iz nekog razloga zaspali sa šminkom na licu evo nekoliko koraka koje trebate uraditi odmah ujutro:

Prvi korak: Skinite šminku

Naravno, prvo što morate uraditi je skinuti svu šminku. Za to možete koristiti mlijeko za čišćenje ili sredstvo za skidanješminke. Možete čak koristiti prirodno ulje poput maslinovog ili dječjeg ulja – što više odgovara vašoj koži. Operite lice.

Drugi korak: Toniranje kože

Apsolutno trebate tonirati kožu, to je sljedeći idealni korak nakon skidanja šminke. Koristite tonik koji ne sadrži alkohol. Ako imate ružinu vodu kod kuće, obavezno je iskoristite. To će vam pomoći skloniti sve tragove ostataka šminke.

Treći korak: Blagi piling

Sljedeće, pređite na blagi piling kože lica. Tako ćete osigurati da se pore na vašoj koži očiste i sve nečistoće temeljito očiste. Ali zapamtite, budite nježni prema svojoj koži.

Četvrti korak: Maska za lice

Koristite masku za lice kako biste nahranili svoju kožu. Kad je koža prošla sve gore navedene korake, zaslužila je malo ljubavi i pažnje. Dobra maska ​​za lice nahranit će kožu. Masku možete napraviti i kod kuće.

Peti korak: Masaža

Posljednje, ali definitivno ne najmanje bitno – lijepa, duga masaža. Za to možete nanijeti malo ulja za lice i lagano blagim kružnim pokretima prstiju masirati pet do osam minuta, prenosi 24 sata.