Počeo projekat sanacije ulice Nadmejdan

U toku je uklanjanje oštećene kocke u ulici Nadmejdan na Širokači čime je počeo projekat sanacije ulice duge oko 120 metara.

Tokom vikenda je u ulici izvršeno čišćenje kamenih ivičnjaka, uklanjanje kocke sa trotoara i priprema podloge za asfaltiranje trotoara. Jutros su izvođači radova počeli sa uklanjanjem kocke sa gornje strane ulice i do sada je uklonjeno oko 30 metara. Saobraćaj nije obustavljen, ali se odvija otežano, pa se preporučuje korištenje alternativnih pravaca.

Ulica Namejdan spaja Terzibašinu i ulicu Za beglukom, a na zahtjev brojnih građana kako na Zborovima građana, tako i na Prijemima građana na otvorenom, kompletnom dužinom će biti asfaltirana. Isti radovi izvest će se i u donjem dijelu ulice Za beglukom, dužine 120 metara.

Radi se o padinskim ulicama, veoma značajnim za putnu komunikaciju građanima nekoliko naselja. Sanirane i asfaltirane ulice pružat će bolje uslove za odvijanje saobraćaja, kako pješacima, tako i vozačima.

Tek kada se završe radovi u ulici Nadmejdan, nastavit će se u ulici Za Beglukom. Vrijednost radova koji će se izvoditi je cca 100.000 KM, a izvođač je firma Oxa d.o.o, saopćila je Općina Stari Grad.