Počinje vakcinacija građana “bez najave” u Domu zdravlja Stari Grad

Stanovnici općine Stari Grad od 06. septembra moći će se bez najave vakcinisati, ali i revakcinisati, vakcinama Sinopharm u centralnom objektu Doma zdravlja Stari Grad,  potvrdila je direktorica Doma zdravlja Stari Grad dr Amela Brčkalija.

Vakcinacija će se vršiti svakim radnim danom, od 09-18,00 sati, a građani koji su već primili prvu dozu Sinopharma u Zetri, moći će se revakcinisati u Domu zdravlja Stari Grad.

“Svim građanima koji dođu na vakcinaciju na ulazu će se mjeriti temperatura i vršiti dezinfekcija ruku, te legitimisanje putem lične karte. Na osnovu lične karte vršit će se skeniranje u aplikaciju koja je već instalirana na našoj opremi. Ukoliko neki građani budu imali pitanja ili nedoumica na raspolaganju će im biti ljekar koji će odgovoriti na njihova pitanja,” pojasnila je dr Brčkalija.

Dodala je da za sada nisu limitirani dozama Sinopharma, te da će blagovremeno obavijestiti građane ukoliko dođe do neke promjene.

Inače, timovi Doma zdravlja Stari Grad do sada su vršili vakcinaciju nepokretnih i slabo pokretnih građana ove općine smještenih u staračkim domovima ili u privatnim kućama.

Do sada smo vakcinisali 396 takvih osoba, potvrdila je dr Brčkalija, saopćila je Općina Stari Grad.