Radovi na Mahmutovcu i Aleji ambasadora

Na Mahmutovcu je već završena prva kampada potpornog zida koji se gradi u ulici Iza bašče 10, a u Aleji ambasadora izvode se radovi na izradi betonskih zidova sa oblogom od kamena. 

Izgrađena je kampada dužine četiri metra, te su nastavljeni radovi na pripremi temelja za drugu, a zid će ukupno imati tri kampade.

Uporedo sa izvođenjem radova na betoniranju zida izvode se i radovi na drenaži.

Novi zid značit će rješenje problema za stanovnike ove ulice s obzirom da je prijetila velika opasnost od rušenja postojećeg zida koji je mogao ugroziti pješake, vozila i okolne objekte. Bit će dužine oko 12 metara i visine između 0,70 metara na jednoj strani do 2,50 metra na sredini.

U Aleji ambasadora izvode se radovi na izradi betonskih zidova sa oblogom od kamena, a s ciljem produženja drvoreda i nastavka projekta sadnje lipa od strane akreditovanih ambasadora u BiH. Od 2002. godine do danas zasađeno 207 lipa, a ugovoreni su radovi na izgradnji zida i pripremi još 20 pozicija za sadnju u narednom vremenskom periodu.

Inače, betonski zid s oblogom od kamena sagrađen je cijelom lijevom stranom od Bazena Bentbaša do Darive, nakon čega je počela gradnja istog u suprotnom smjeru. Trenutno se zid gradi u blizini tunela, saopćila je Općina Stari Grad.