Rasprodane karte za film Danisa Tanovića “Deset u pola”

U srijedu, 18. augusta na programu je film “Jahači pravde” Andersa Thomasa Jensena u kojem jednu od glavnih uloga tumači Mads Mikkelsen, dobitnik Počasnog Srca Sarajeva 26. Sarajevo Film Festivala (2020.), 19. augusta film “Junak”, novi film Asghara Farhadija, dobitnik Grand Prixa na ovogodišnjem festivalu u Cannesu

Karte za večerašnju projekciju koja otvara ovogodišnji festival su rasprodane. Film Danisa Tanovića “Deset u pola” se može pogledati i u utorak, 17. augusta u Ljetnom kinu Cineplexx Plaza.

Karte je za tu projekciju moguće kupiti od 14.00 do 21.00 sat za pultom Cineplexx Plaze u Tržnom centru Plaza.

Cijena ulaznice je 7,00 KM, a također se mogu kupiti online.

Na Sarajevo Film Festivalu u Mostaru moguće je gledati: 13. i 17. augusta film Danisa Tanovića “Deset u pola”, “Otac” Floriana Zellera – dobitnik Oscara® za najboljeg glumca (Anthony Hopkins) i najbolji adaptirani scenarij (Christopher Hampton i Florian Zeller), debitantski igrani film Panaha Panahija “Hvataj se ceste”, prikazan na ovogodišnjem festivalu u Cannesu u sekciji Festival’s Directors Fortnight na programu je 15. augusta, a 16. augusta moguće je pogledati film redateljice Jasmile Žbanić ˝Quo Vadis, Aida?˝, nominiran za Oscara za najbolji strani film.

U srijedu, 18. augusta na programu je film “Jahači pravde” Andersa Thomasa Jensena u kojem jednu od glavnih uloga tumači Mads Mikkelsen, dobitnik Počasnog Srca Sarajeva 26. Sarajevo Film Festivala (2020.), 19. augusta film “Junak”, novi film Asghara Farhadija, dobitnik Grand Prixa na ovogodišnjem festivalu u Cannesu.

Zadnju večer festivala se može pogledati film redatelja Dragana Bjelogrlića “Toma”, impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje njegove početke, kao i vrhunac slave, ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, te odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije. Pored Tome, kroz film pratimo i živote poznatih umjetnika tog vremena: Silvane Armenulić, Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih koji govori o životu pjevača Tome Zdravkovića.

Festival će biti održan u Mostaru na trgu Tržnog centra Plaza, a svi filmovi počinju u 21.30 sati, saopćeno je iz SFF-a.