Rođeni se oprostili od nastupa u Evropi: Velež doživio debakl na Grbavici

FK Velež je večeras na sarajevskoj Grbavici završio evropski san. U uzvratnom susretu trećeg pretkola Konferencijske lige švedski klub Elfsborg slavio je sa visokih 4:1. U prvom meču bilo je 1:1.

Veoma loše je počela utakmica trećeg pretkola Konferencijske lige za Velež, koji je u susretu sa švedskom ekopom Elfsborg već u prvih dvadeset minuta  gubio sa 0:2.

Nakon nestvarne greške Isića i pogotka Fricka za 0:1, vodstvo Šveđana udvostručio je Okkels.

Okkels u 15. minuti bježi Ovčini i s lijeve strane ulazi u sredinu, a onda sjajnim udarcem matira Bogdanovića za 0:2.

U 47. minuti pored Isića je prošla jedna lopta koja stiže do Okkelsa, a on matira Bogdanovića za 0:3.

Samo četiri minute poslije Isić pravi novu katastrofalnu grešku. Gubi loptu, a potom ruši protivničkog igrača i to je penal.

Šut Romera s bijele tačke prvo brani Bogdanović, ali odbijenu loptu u gol šalje Frick za 0:4.

Devet minuta prije kraja gol postiže rezervista Dejan Georgijević, koji lijepim volej udarcem matira Ronninga za 1:4. Tako je samo ublažio poraz Veleža, a rezultat se do kraja nije mijenjao.

U 90. minutu Georgijević je napravio grešku. Nakon jednog duela udario je gostujućeg igrača, a arbitar ga je bez razmišljanja poslao u svlačionicu. Kraj meča donio je mnogo nervoze, međutim rezultat je ostao 4:1.

Utakmica je počela u 20.00 sati na sarajevskom stadionu Grbavica, a Veležu za plasman u play-off Konferencijske lige igrala je samo pobjeda.

Konferencijska liga, 3. pretkolo:

Velež – Elfsborg 1:4 (2:5) (Georgijević 81′ / Frick 3′, 52′ , Okkels 16′, 47′)

Stadion Grbavica. Gledalaca: 13.000. Sudija: Filip Glova (Slovačka). Žuti kartoni: Isić, Ćosić (Velež); Strand, Berndhardsson (Elfsborg). Crveni karton: Georgijević (Velež).

VELEŽ: Bogdanović, Radović, Zeljković, Isić (Zvonić), Ovčina, Hasanović (Pršeš), Radovac, Ćosić (Cvijanović), Anđušić (Vehabović), Brandao (Georgijević) i Zajmović.

ELFSBORG: Ronning, Strand (Zanden), Jarjue, Vaisanen, Larsson (McVey), Romer, Holst, Gojani (Olsson), Okkels (Bernhardsson), Alm i Frick (Ndione).