Sarajevo i Široki Brijeg večerašnjim derbijem otvaraju 7. kolo PLBiH

Susretom između FK Sarajevo i NK Široki Brijeg na stadionu Asim Ferhatović-Hase danas će biti otvoreno 7. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sarajevo i pored problema sa igračkim kadrom, nemogućnošću prijave stranih fudbalera, u ovaj meč ulazi u sjajnom raspoloženju i sa tri vezane pobjede.

Bordo tim ima maksimalan učinak u gostima i trenutno zauzima treću poziciju na tabeli sa 12 osvojenih bodova i samo bodom manje od vodećeg Tuzla Cityja.

Pred nama je istinski derbi. Imamo želju odigrati što kvalitetnije i uzeti tri boda. Ne možemo računati na Đokanovića i Šabanovića, međutim vraća nam se Dupovac i to su dobre vijesti”, rekao je trener FK Sarajevo, Goran Sablić pred ovaj susret.

S druge strane Široki Brijeg ima dosta problema na početku sezone, ostali su bez trenera Tonija Karačića, a u pretprošlom kolu su došli do prve pobjede u sezoni. Dodatan problem predstavlja i povreda najboljeg igrača Ivana Ikića kojeg očekuje operacija i duže odsustvo sa terena.

Ipak, i pored svih problema trener tima sa Pecare, Mario Ivanković, vjeruje da njegov tim može do pozitivnog rezultata.

“Derbi na Koševu može biti prekretnica u našoj igri i rezultatima. Spremni smo i maksimalno fokusirani. Iako tradicija nije na našoj strani, a imajući na umu i određeni animozitet između dva kluba, mi ćemo se isključivo fokusirati na nogomet i ono što se događa na terenu.”, kaže Mario Ivanković.

Susret između Sarajeva i Širokog Brijega igra se večeras na stadionu Asim Ferhatović-Hase sa početkom od 20 sati.

Premijer liga BiH – 7. kolo:

Petak, 27.08.

Sarajevo 20:00 Široki Brijeg

Subota, 28.08.

Tuzla City 19:00 Rudar Prijedor

Velež 21:00 Leotar

Nedjelja, 29.08.

Posušje 17:00 Zrinjski

Borac 19:00 Radnik

Željezničar 21:00 Sloboda