Selimbegović o uspjesima: Iznenadili smo javnost u Njemačkoj, ali mi ustvari skupljamo bodove za opstanak

Bosanskohercegovački nogometni stručnjak Mersad Selimbegović sjajno je ušao u novu sezonu Druge Bundeslige i sa svojim Jahn Regensburgom se nalazi na vrhu tabele.

Nakon četri odigrana kola njegov tim ima maksimalnih 12 bodova, sa impresivnom gol razlikom 12:1.

Protekli vikend izabranici bh. stručnjaka savladali su Schalke sa 4:1.

“U možda do sada najjačoj Cvajti svih vremena, ovo je za klub kao što smo mi velika privelegija biti dio toga, a svaki bod je zlata vrijedan”,  kaže Selimbegović za Federalnu TV.

I ove, kao i prethodnih godina, mnogi stručnjaci daju male šanse Regensburgu za opstanak, što nije ni čudno s obzirom koje sve ekipe čini Drugu Bundesligu.

“Iznenadili smo i nas i fudbalsku javnost Njemačke i u prva četiri kola upisali četiri pobjede. U zadnjem kolu smo nadigrali i zasluženo pobijedili i evropskog velikana Schalke 04. U gradu i regionu je totalna euforija, međutim ekipa, ja i svi u klubu ne sanjamo, već smo svjesni da su ovi bodovi bitni u borbi za opstanak, a ne za ulazak, da je u bar dvije od četiri utakmice moglo biti i drugačije. Imamo i sreće u odlučujućim momentima, poklopilo se dosta toga. Pred nama je još 30 utakmica, treba nam još 10 pobjeda, znači svaku treću moraš dobiti, a to nimalo nije lahko ni za HSV, Bremen i ostale velikane. Za nas pogotovo”, rekao je Federalnu televiziju Selimbegović, koji je tokom aktivne nogometne karijere dugo igrao za Regensburg, a ovu njemačku ekipu preuzeo je 2019. godine.

Svojevremeno je nosio i dres NK Žepče, kao i sarajevskog Željezničara, prenosi Sport Centar.