U Neumu trenutno oko 15.000 gostiju, popunjeni svi smještajni kapaciteti

U Neumu se trenutno odmara oko 15.000 gostiju većinom domaćih i dijaspora, a ima i gostiju iz regije, kazao je  neumski načelnik Dragan Jurković, naglasivši pritom kako su svi smještajni kapaciteti u tom jedinom bh. gradu na moru u cijelosti popunjeni.

“Trenutno je u Neumu oko 15.000 ljudi, recimo, iako je teško dati točne podatke i brojke u ovom trenutkuka”, zao je Jurković i dodao kako je početak sezone bio kao nikada dosad i da sezona nikada ranije nije krenula.

Po njegovim riječima, postojala je mala stagnacija početkom jula , ali već potkraj prošle sedmice veliki broj turista je pristigao u Neum.

“Za razliku od prijašnjih godina, imali smo raniji početak sezone. Što se tiče popunjenosti kapaciteta, ona se kretala od 60 do 80 posto do sredine jula, a sada je to i do 100 posto“,  ističe neumski načelnik, piše Fokus.ba.

Što se tiče gostiju, kazao je kako u Neumu odmaraju većinom domaći gosti i dijaspora, a da ima i gostiju iz regije.

“Gostiju iz regije ima, iako ne u onoj mjeri u kojoj je to bilo prošle godine. Od naših hotelijera doznajemo da je veliki broj gostiju iz Srbije koji su se vratili u Neum i ovog ljeta”, kaže Jurković.

“Sigurno da će cijela situacija s koronavirusom utjecati na sezonu u Neumu, kao i u cijelom svijetu te da to ne može biti ‘normalna’ sezona kao npr. 2019. Međutim, mislimo da će Neum ipak ostvariti dobre rezultate nakon ove turističke sezone”,zaključio je Jurković.