U toku radovi na modernizaciji rasvjete: Vilsonovo šetalište dobija LED osvjetljenje

U toku je izvođenje radova na modernizaciji sistema javne rasvjete u Vilsonovom šetalištu, u skladu sa smjernicama za uvođenje energijski efikasnijeg sistema javne rasvjete Kantona Sarajevo, a u cilju dugoročnog postizanja pametnog upravljanja javnom rasvjetom.

U Vilsonovom šetalištu se nalazi ukupno 148 stubova javne rasvjete, od čega je na području Općine Novo Sarajevo 112 stubova i i 34 cestovne svjetiljke, dok je u Općini Centar 36 stubova i 9 cestovnih svjetiljki.

Foto: Press služba Općine Novo Sarajevo
Foto: Press služba Općine Novo Sarajevo

Na postojeće stubove koji se repariraju montirane su ambijentalne svjetiljke tipa Fenjer. Sve svjetiljke sadrže LED module u skladu sa potrebnim standardima za klase saobraćajnice i šetalište. Opremljene su dimabilnom predpojnom napravom spremnom za upravljanje pomoću senzora pokreta i putem daljinskog upravljanja.

Općina Novo Sarajevo, na osnovu Okvirnog sporazuma, potpisala je Ugovor o izvođenju radova na modernizaciji rasvjete od Mosta Topal Osman-paše, pa do administrativne granice sa Općinom Centar. Ukupna vrijednost Ugovora iznosi oko 252.160 KM. Izvođač radova je firma “SES“ d.o.o. Sarajevo.

Potpisan je Ugovor i sa Općinom Centar o nastavku modernizacije javne rasvjete kroz Vilsonovo šetalište u iznosu od 77.470 KM.

Nadzor nad izvođenjem radova obavlja Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, objavljuje Općina Novo Sarajevo.