Video/ Vozač “divljao” po Vilsu 98 km/h, Edin Forto na video odgovorio kratko “sankcionisan”

Svakodnevno smo svjedoci neoprezne i brze vožnje koja previše često prolazi bez sankcija po vozače, iako ugrožavaju i tuđe i svoje živote.

Nedavni snimak jedne takve vožnje, objavljen javno na vozačevom Instagramu, preuzela je jedna korisnica Twittera, te je tom prilikom pozvala nadležne da sankcionišu tu osobu.

Ona se u svom Tweetu obratila Ministarstvu unutrašnjih poslova BiH, tražeći preduzimanje adekvatnih mjera protiv vozača koji je vozio brzinom od gotovo 100 km/h na popularnom Vilsu u Sarajevu.

Edin Forto i Admir Katica odgovorili

Tri dana kasnije, na Twitteru se kratko oglasio premijer Kantona Sarajevo, Edin Forto, koji je potvrdio da je vozač iz videa pronađen i sankcionisan.

Forto je također postavio link obavijesti koju je na svojoj zvaničnoj Facebook stranici objavio Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Katica je napisao da su informacije koje je dobio o ovom događaju odmah proslijeđene policijskom komesaru, što je rezultiralo pronalaženjem i sankcionisanjem nesavjesnog vozača.

Također se zahvalio građanima na saradnji, naglasivši njenu važnost u borbi protiv kriminala.

Pošto je često ovaj saziv Vlade KS nazivan “Facebook vlada” zbog promocije na društvenim mrežama, izgleda da je postala i “Twitter vlada”, što je ipak pohvalno, obzirom da su putem društvenih mreža pokazali da nesavjesni građani ipak ne mogu raditi šta hoće.