Zahlađenje se nastavlja, kiša i idućih dana

Danas je u Bosni bilo oblačno vrijeme sa kišom, a u Hercegovini djelomično vedro sa lokalnim pljuskovima i slabom grmljavinom sredinom dana.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati (°C): Bjelašnica 7; Ivan-sedlo 13; Bihać, Bijeljina, Gradačac, Jajce, Sanski Most i Tuzla 15; Banja Luka, Bugojno, Doboj i Sarajevo 16; Zenica 17; Drvar 18; Livno 20; Grude 23; Neum i Trebinje 24; Mostar 26°C;

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28°C, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

U Sarajevu se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 13°C, a najviša dnevna oko 24°C.

U petak će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C, na jugu zemlje od 25 do 28°C.

U subotu će vrijeme biti oblačno sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 23°C, na jugu zemlje do 28°C.