Završeni radovi u ulici Adema Buće, proširene saobraćajne trake

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta i direktor Direkcije za puteve KS Selmir Kovač obišli su danas ulicu Adema Buće u kojoj su dva mjeseca prije roka završeni radovi na rekonstrukciji saobraćajnice.

Radovi su se izvodili na potezu od ulice Smaje Šikala do ulaza u deponiju Smiljevići.

Dužina rekonstruisane saobraćajnice je 950 metara. Cesta je proširena, pa je sada širina saobraćajnih traka tri metra“, kazao je direktor Kovač, te istakao zadovoljstvo urađenim.

Foto: Press služba Vlade KS
Foto: Press služba Vlade KS

Ministar Šteta je naveo da je ova saobraćajnica od interesa za Kanton, kao i da mu posebno zadovoljstvo predstavlja sigurnost koju će pješaci i vozači koristeći ovu saobraćajnicu.

Obnovljen je trotoar širine 1,6 metara, postavljene su zaštitne ograde, a što je na ovakvim saobraćajnicama od izuzetne važnosti za sigurnost svih koji ih koriste. Mještani naselja su konačno dobili i autobusko stajalište, jer ga do sada nisu imali, a koje će im, kako kažu, uveliko olakšati svakodnevnicu“, istakao je ministar Šteta.

Foto: Press služba Vlade KS
Foto: Press služba Vlade KS

Vrijednost ovog projekta iznosi 1.272.878 KM. Rekonstrukcijom je također urađena i kompletna oborinska kanalizacija sa priključcima, te su izrađeni potporni zidovi sa potrebnim