Željo i Velež remizirali bez golova: Uprkos slavljeničkoj atmosferi domaći nisu iskoristili penal

Slavljenička atmosfera vladala je na Grbavici u toku utakmice Željezničara i Veleža, povodom 100. rođendana Plavih, međutim u ovoj utakmici devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine nije bilo pogodaka.

Domaći su propustili iskoristiti penal.

Na startu utakmice viđene su dvije opasne situacije pred golom Veleža, ali nije bilo završnog udarca igrača Željezničara.

Slab udarac Boje u devetoj minuti završio je u rukama Bogdanovića. Na drugoj strani viđena je velika šansa za Velež. Vrhovac je izbacio loptu sa gol linije nakon naleta Ćosića.

Hasanović je nakon 15 minuta igre šutirao pored gola. Plavi su imali ogromnu šansu u 17. minuti. Poslije blokiranog pokušaja Kosorića, Juričić je šutirao sa nekoliko metara, no Bogdanović je odbranio.

Tri minute poslije na drugoj strani Bender je odbranio sjajan udarac Vehabovića. Radovac je u 33. minuti poslao loptu pored gola.

Potom je uslijedio period mirnije igre i nije bilo velikih uzbuđenja. U samom finišu poluvremena Mekić je poslao loptu daleko preko gola, a nakon toga na drugoj strani Zajmović je šutirao pored gola. Na startu drugog dijela Peco je šutirao preko gola, a na drugoj strani centaršut Subašića otišao je malo pored gola.

Veliku šansu Rođeni su imali u 58. minuti kada je Vehabović šutirao malo pored gola. Zajmović je poslao loptu glavom pored gola, a na drugoj strani to je učinio Crnčević. Bogdanović je bio siguran poslije pokušaja Juričića u 68. minuti. Penal za Željezničar dosuđen je u 70. minuti. Oboren je Zdunić pred golom gostiju. Ipak, Juričić je poslao loptu preko gola sa bijele tačke.

Juričić je bio u novoj prilici u 83. minuti, a nedugo nakon toga Mekić izblokiran i lopta je otišla preko gola. Anđušić je propustio veliku šansu za Mostarce u 88. minuti. Šutirao je jako slabo. Do kraja utakmice nije bilo većih prilika, tako da se ni rezultat nije mijenjao.