Vakcinalni centar na Zetri se zatvara 1. novembra, vakcinacija se nastavlja u domovima zdravlja

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo i Radna grupa za koordinaciju vakcinacije u KS informišu javnost da se punkt za vakcinaciju na Zetri zatvara 1. novembra ove godine.

U isto vrijeme, naglašavaju kako će se proces vakcinacije nastaviti neometano provoditi na punktovima organiziranim pri domovima zdravlja.

Svi koji imaju termin revakcinacije do navedenog datuma pozivaju se da dođu u Zetru, u skladu sa uputstvom proizvodača vakcine koju su primili.

Također, svi oni koji žele primiti prvu dozu vakcine mogu to do ovog datuma učiniti na Zetri, s tim da će im se revakcinacija organizirati u domovima zdravlja u kojima se liječe.

Tokom jučerašnjeg dana u Kantonu Sarajevo ukupno je aplicirano 3.780 doza vakcina.

Na Zetri je iskorišteno 2.503 doza, te 1.277 na vakcinalnim punktovima u domovima zdravlja.

Na Zetri i dalje traju “Dani otvorenih vrata”, gdje je omogućen pristup vakcinaciji svim građanima Kantona Sarajevo iznad 18 godina, bez prethodnih najava.

Također je i na vakcinalnim punktovima u domovima zdravlja Vogošća, Ilijaš, Hadžići, Trnovo, Ilidža, Stari Grad i Novo Sarajevo – “Omer Maslić” omogućeno vakcinisanje stanovnicima ovih lokalnih zajednica, koji imaju više od 18 godina, bez prethodne najave.

Podsjećamo da se revakcinacija vrši na punktovima na kojima su primljene prve doze vakcina.

Ministarstvo zdravstva KS još jednom poziva građane da se vakcinišu kako bi sačuvali svoje i zdravlje osoba u svojoj okolini.

Iz ovog ministarstva i zdravstvenih ustanova zahvaljuju građanima na saradnji, te ih pozivaju da i dalje poštuju sve propisane higijensko-epidemiološke mjere.