Apple predstavio nove modele iPhonea, iPada i Apple Watcha

Apple je danas predstavio najnoviju generaciju svojih uređaja, od mobitela i tableta, pa do pametnih satova.

Očekivano, predstavljen je Iphone 13, koji dolazi u četiri različite verzije – iPhone 13 Mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max. iPhone 13 i Mini imaju dvije zadnje kamere postavljene dijagonalno, dok Pro i Pro Max imaju tri kamere. Za fotografisanje i snimanje Apple je pripremio i neke nove opcije, poput Cinematic mode-a i Photographic Styles-a. Nova generacija iPhonea izgleda jako slično prošloj, međutim novi telefoni imaju manji notch. Pokreće ih A15 Bionic chip, a obećava se i jača baterija. Najniže cijene će biti 729 (Mini), 829 (“obični”), 999 (Pro) i 1099 (Pro Max) dolara.

Foto: Apple

Foto: Apple

Predstavljeni su i iPad 9 i iPad Mini. Novi iPad pokreće A13 , a Mini A15 Bionic chip. Miniju će cijena kretati od 499, a devetci od 329 dolara. iPad mini podržava i 5G tehnologiju, a kompaktibilan je i sa Apple olovkom, koja će se moći magnetom zakačiti na njega. Olovku podržava i iPad 9, koji je kompaktibilan i sa Appleovom pametnom tastaturom. iPad 9 također ima bolje kamere, a naglašeno je poboljšanje prednje kamere.

Foto: Apple

Foto: Apple

Tu je i nova generacija Apple pametnih satova, Apple Watch Series 7, koji ima najveći ekran dosad, a debljina mu iznosi samo 1.7 mm. Baterija bi mu trebala trajati čitav dan, a otporan je na vodu i prašinu. Najniža cijena će mu biti 399 dolara.

Foto: Apple

Apple se također potrudio da naglasi da su ‘zeleni’, tj. da rade na zaštiti okoliša, te da su mnoge komponente novih modela napravljene od recikliranih materijala.

iPhone i iPad modeli se mogu već naručiti, ili će se moći naručiti od 17. septembra, a dostupni će biti od 24. septembra, dok će Apple Watch 7 izaći kasnije ove jeseni.

Čitavu konferenciju možete pogledati ovdje: