Detalji jučerašnje teške saobraćajne nesreće kod Sarajeva: Uhapšena vozačica

MUP Kantona Sarajevo objavio je detalje teške saobraćajne nesreće koja se jučer oko 14:15 sati dogodila u mjesto Reljevo na području Kantona Sarajevo.

Došlo je do direktnog sudara dva putnička vozila, a poginula je jedna osoba.

Sudarili su se Peugeot 206 kojim je upravljala vozačica A.V. (1978) i VW Golf 2 kojim je upravljao vozač Z.H. (1962).

U ovoj saobraćajnoj nezgodi, od zadobijenih povreda, na mjestu je smrtno stradao vozač Z.H., što je konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Vožačica A.V. je zadobila lakše tjelesne povrede konstatovane u UKC u Sarajevu.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Tijelo preminulog Z.H. je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu “Bare”, gdje će po naredbi tužioca biti obavljena obdukcija.

Pomenutog dana u 19,00 sati vozačica A.V. je lišena slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, a u vezi sa Ugrožavanjem javnog prometa KZ F BiH. Predata je u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju pomenute saobraćajne nezgode”, saopćeno je iz MUP-a KS.