Energetiski vampiri: Kako ih udaljiti i spriječiti da vam crpe energiju

Naučite kako se postaviti prema ljudima koji crpe pozitivnu energiju u šest laganih koraka.

Svi se ponekad nađemo u situaciji da moramo komunicirati s ljudima koji nam ‘sišu’ pozitivnu energiju. Bez obzira bio to šef, prijatelj ili član obitelji spriječit ćete ih uz ovih 6 trikova u ponašanju.

Možda nećete moći ili htjeti odbaciti poslodavca kod kojeg zarađujete za život, prijatelja ili partnera koji se zalijepio za vas ili rođakinju spletkarošicu. U tom slučaju možete naučiti kako se nositi s njima stvaranjem energetskih granica.

Na taj biste se način mogli ophoditi s njima bez povećanog trošenja energije. Neovisno o profilu energetskog kradljivca čija ste žrtva, na raspolaganju su vam borbene tehnike s kojima možete neutralisati štetno djelovanje.

Izbjegavajte vidljive reakcije

Nemojte se ljutiti ni raspravljati. Iako ćete tokom kontakta s čovjekom koji vam isisava pozitivnu energiju osjećati neku vrstu nelagode, potrudite se to sakriti (osim ako se niste odlučili za konačni obračun).

Ljudi koji vam crpe energiju se hrane vidljivim znakovima stresa koji nanose. Bez tih pokazatelja, mogli bi odustati i povući se.

Ne govorite mnogo

Mnogi od njih su zadovoljni ako natjeraju druge da saslušaju ili pročitaju ono što žele reći. Ako je vaš krvopija takav, najbolje je da što manje sudjelujete u komunikaciji.

Povremeno mu dajte do znanja da ga slušate klimanjem glave ili kratkim komentarima poput ‘aha’, ‘dobro’, ‘da’ i ‘ok’, ali mu ne dajte goriva za produžavanje monologa.

Promijenite temu

Ako ‘isisavač energije’ nije zlonamjeran, nego nehotično i nesvjesno naporan, pokušajte prebaciti konverzaciju na lakšu temu. Preuzmite kontrolu i promijenite sadržaj i ton razgovora u smjeru koji vam odgovara.

Vizualizirajte štit

Neke žrtva psihičkih ‘vampira’ tvrde da im tokom kontakta s njima pomaže vizualizacija obrambenog energetskog polja oko svog tijela. Zamislite da vas okružuje svijetleći štit od kojeg se odbija štetan vampirov uticaj.

Ne gledajte u oči

Izbjegavajte ili ograničite kontakt očima s onim ko vas iscrpljuje. Što duže održavate kontakt očima s vampirom, to će veći biti njegov uticaj na vas.

Izbjegavanje

Ako se ništa drugo ne pokaže učinkovitim, izbjegnite krvopiju kad je god moguće, ili trajno prekinite odnos s njim. To može biti lakše ili teže, zavisno od toga tko je vampir i koliko ste zapravo ovisni o njemu.

Ali, ako su na kocki vaše zdravlje i sreća, prekid kontakta mogao bi biti spas za vas.