Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost, dok je po kotlinama i uz riječne tokove bilo magle i niskih oblaka.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati iznosile su: Bjelašnica 11, Ivan-sedlo 17, Grude i Livno 21, Bugojno i Trebinje 22, Drvar, Neum, Sarajevo, Tuzla i Zenica 23, Gradačac i Jajce 24, Banja Luka, Bihać, Mostar i Sanski Most 25 stepeni.

Sutra se za Bosnu i Hercegovinu prognozirasunčano vrijemea, a tokom dana, uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama će biti magle, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab većinom zapadnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera. ž

Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26, na jugu do 28 stepeni.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura 7, a najviša dnevna oko 24 stepena.

U nedjelju u Bosni sunčano uz umjerenu oblačnost. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 14, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 27, na jugu do 31 stepen.