KJKP Toplane-Sarajevo: Normalizacija u isporuci gasa očekuje se do kraja dana

KJKP Toplane Sarajevo oglasilo se zvaničnim saopćenjem za javnost u kojem obavještavaju korisnike centralnog grijanja da je jutros došlo do obustave u isporuci prirodnog gasa, kao osnovnog energenta za proizvodnju toplotne energije, prema KJKP „Toplane – Sarajevo“ d.o.o.

Kazali su da “Toplane- Sarajevo” ni na koji način nisu odgovorne za prekid.

Za prekid u isporuci prirodnim gasom ni na koji način nisu odgovorne KJKP ‘Toplane- Sarajevo’ d.o.o. Nažalost, obustava u isporuci prirodnog gasa prema nama za posljedicu ima prekid u proizvodnji i isporuci toplotne energije prema korisnicima centralnog grijanja.

Kako smo obaviješteni, do prekida u isporuci prirodnog gasa je došlo zbog pada pritiska u sistemu, te trenutne nemogućnosti ‘Energoinvest’ d.d. da osigura potrebne količine prirodnog gasa za KJKP ‘Sarajevogas’ d.o.o. kao našeg dobavljača”, kazali su.

Dodaju da se normalizacija u isporuci prirodnog gasa očekuje danas do kraja dana.

U protivnom, KJKP ‘Toplane – Sarajevo’ d.o.o. će, u cilju zadovoljstva korisnika, biti primorane pokrenuti proceduru i zatražiti saglasnost za korišenje alternativnog goriva za proizvodnju toplotne energije, kako bi funkcija zagrijavanja korisnika bila čim prije ponovno uspostavljena“, saopćeno je.