Marina Tucaković napisala je više od 4.000 pjesama, ali od samo jednog stiha zaradila je više od 100.000 eura

Čuvena Marina Tucaković bila je autor brojnih hitova sa domaće estradne scene, a mnogi ne znaju da je za jednu poznatu pesmu napisala samo jedan stih i na njemu zaradila ogromnu sumu novca.

Riječ je, naime, o pjesmi “Zora je”, koju izvodi Neda Ukraden, a za koju je Marina napisala samo jedan stih – “Suza je iz oka kanula”.

Kako je svojevremeno ispričala Neda, Marina Tucaković na pomenutom stihu zaradila je više od 100.000 eura.

Pjesmu mi je napisao pokojni Đorđe Novković i nas dvoje smo se nekoliko puta posvađali oko samog naslova pjesme. Prvo smo je nazvali ‘Jovane, zora je’, pa ‘Milane, zora je’. Poslednja i konačna verzija je ‘Zora je’. Na kraju sam pozvala Marinu Tucaković koja je napisala samo jedan stih, a to je: ‘Suza je iz oka kanula’. Njoj je taj stih donio više od 100 hiljada eura“, rekla je Neda jednom prilikom.

Zora je danas je najizvođenija pjesma diskografske kuće Jugoton, prevedena je na 13 svjetskih jezika, a album “Hoću tebe” prodan je u preko 500.000 primjeraka.

Pjesmu je 2004. godine obradio sastav Karma, a Neda je Ukraden tek 2008. godine snimila videospot za pjesmu i to na Pagu.

Ovu je pjesmu 1987. obradio Piet Veerman pod nazivom “Sailin’ Home”. Ova je obrada ostvarila veliki uspjeh u Europi i prodana je u 1.100.000 primjeraka.

Inače Marina Tucaković je u svojoj karijeri napisala više od 4.000 pjesama od kojih su mnoge postale vanvremenski hitovi, piše srpski BBC.