Foto: NFSBiH

Na Bilino polje samo uz negativan test ili potvrde o prebolovanom Covidu i vakcinaciji

Za utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine Bosna i Hercegovina – Kazahstan, koja će biti odigrana 7. septembra u 20.45 sati na Bilinom polju u Zenici, ulazi na stadion za gledaoce bit će otvoreni tri sata prije početka meča (17:45).

Nogometni savez Bosne i Hercegovine apeluje na sve koji će biti na utakmici da se pridržavaju mjera koje je propisao Krizni štab Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona“, saopćeno je iz krovne kuće bh. fudbala.

Krizni štab obavezuje organizatora da od gledalaca prilikom ulaska na stadion zahtijeva negativan antigenski ili PCR test na Covid ne stariji od 48 sati, potvrdu o prebolovanom Covidu ne stariju od šest mjeseci ili potvrdu o završenoj vakcinaciji.

Svi gledaoci na tribinama morat će pravilno nositi maske na licu uz držanje razmaka te ne smiju posjedovati navijačke rekvizite.

Na stadionu Bilino polje maksimalno će moći da prisustvuje 6.000 gledalaca.

Podsjećamo, nakon sinoćnje prijateljske utakmice naše reprezentacije i Kuvajta prašina se digla zbog Twitter objava Asmira Begovića. Prvo je komentarisao prazan stadion, da bi poslije nazvao “kriminalcima” osobe koje predvode Nogometni savez i reprezentaciju.

Begović uzburkao svjetsku sportsku javnost: Nogometni savez predvode kriminalci