Nakon ograničenja igranja igrica na tri sata sedmično, Kina uvela i ograničenje djeci za korištenje TikTok-a samo 40 minuta

Nakon pooštravanja mjera kineskih vlasti, ByteDance uvodi nove kontrole za Douyin, svoju aplikaciju ekvivalentnu TikToku koja se koristi u Kini.

Svim korisnicima za koje je potvrđeno da imaju manje od 14 godina ograničit će se korištenje aplikacije na 40 minuta dnevno.

Osim vremenskog ograničenja, djeca u Kini neće moći pristupiti TikTok-u između 22 sata navečer i 6 sati ujutro.

Nove kontrole se odnose samo na korisnike koji su naveli svoje pravo ime i dob, pa je u tu svrhu TikTok zatražio od roditelja da registriraju stvarne podatke svoje djece.

ByteDance je kineskoj verziji TikTok-a također dodao više sadržaja s obrazovnim predmetima poput znanosti, povijesti umjetnosti, povijesti i još mnogo toga, piše Engadget.

Ranije ovog mjeseca, Kina je uvela ograničenja maloljetnim korisnicima koja se tiču igranja igrica. Kineske gaming platforme kao što su Tencent i NetEast morale su ograničiti maloljetnim korisnicima upotrebu platforme na samo tri sata sedmično.

Djeca su ranije imala pravo igranja igrica 90 minuta dnevno i tri sata tijekom praznika. Do promjene pravila je došlo zbog borbe protiv ovisnosti o igrama.

Međutim, čini se da ograničenja TikTok-a neće utjecati na veliki broj djece. Prema članku u časopisu South China Morning Post (SCMP), samo 0,34 posto korisnika kineske verzije TikTok-a ima manje od 12 godina, a 4,18% spada u kategoriju od 13 do 19 godina.

Ipak, te brojke nisu u potpunosti sigurne jer TikTok ne objavljuje demografske podatke. Iz kompanije su priznali da se nova pravila mogu lako zaobići te da su svjesni da postoje nedostaci.

U tu svrhu, pokrenuli su kampanju za pronalaženje grešaka tražeći nedostatke u procesu prijave, prenosi Geek.hr.