Nezadovoljni građani Dobrinje izviždali načelnika Efendića

U sarajevskom naselju Dobrinja večeras su se ponovo okupili građani nezadovoljni zbog najave izgradnje terminala za avionsko gorivo.

Naglašavaju da nemaju ništa protiv izgradnje pratećih objekata, ali su izričito protiv terminala za kerozin koji ima kapacitet od hiljadu tona, što, tvrde, direktno narušava njihovo zdravlje i bezbjednost.

Kako je javila reporterka N1, na skupu je bilo više od 100 osoba. Građanima se obratio i načelnik Opštine Novi Grad Semir Efendić.

Pored građana skupu na Dobrinji prisustvovali su i predsjednik Udruženja Eko akcija Anes Podić, kao i pomoćnik naelnika za urbanizam.

Efendić je pokušao ubijediti građane da nemaju osnova za strah, da je sve urađeno po zakonu i ekološkim standardima.

Građani su negodovali, jer, kako kažu, znaju da bi, ako se ovaj kompleks sagradi, njihovo zdravlje i bezbjednost definitivno bili ugroženi. Vidno iznervirani izviždali su nekoliko puta načelnika, smatrajući da njegovi argumenti nisu dovoljni.

Podsjećamo, grupa građana se i prije nekoliko dana okupila se na Trgu Zlatnih ljiljana kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo zbog izgradnje objekta koji će biti u sklopu aerodromskog kompleksa, u vlasništvu kompanije Hifa Oil. S jedne strane su građani koji su, kako tvrde, zabrinuti za svoje zdravlje, dok s druge strane nadležni kažu da su sve analize izvršene, te da nema straha za zdravlje građana.