NS BiH će drakonski kazniti Velež zbog nereda i presretanja i paljenja automobila od sudija

Dok pripadnici MUP HNK tragaju za četvoricom napadača koji su sinoć u tunelu Lendava presreli vozilo u kojem se nalazio sudija Sabrija Topalović sa još dvojicom kolega a zatim ga i zapalili i njih fizički napali iz NS BiH najavljuju kazne za FK Velež i predsjednika Šemsudina Hasića.

Podsjećamo, na stadionu Rođeni u 82. minuti došlo je do prekida utakmice između Veleža i Borca nakon što su na stadion uletjeli navijača Veleža.

Utakmica nije nastavljena, a Borcu će biti registrirana pobjeda 0:3.

Iz FK Velež još uvijek se nisu oglasili nakon sinoćnjih nereda, ali se danas očekuju drakonske kazne za ovaj klub. Sigurno je da će stadion Rođeni biti suspendovan, moguće i oduzeti bodovi Veležu, a najavljene su sankcije i sa predsjednika Veleža Šemsudina Hasića.

Danas su zakazane vanredne sjednice Takmičarske i Disicplinske komisije NS BiH.

Podsjećamo, nekoliko sati nakon nereda na stadionu na magistralnom putu, kao u akcionim filmovima, presreten je i zapaljen automobil u kojem su bile sudije.

Prema policijskom izvještaju, nepoznate osobe su u tunelu Lendava na magistralnom putu M-17, na dionici Mostar – Jablanica, presrele automobil marke Mercedes, u kojem su bile tri osobe, a zatim palicama polupale stakla i ubacile baklje u vozilo.

Automobil je potpuno izgorio, a napadači su pobjegli u nepoznatom pravcu sivim Golfom 5. Na svu sreću, prema prvim informacijama, sudije nisu teže povrijeđene jer su uspjele pobjeći iz auta.