Od četvrtka promjena vremena

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati iznosile su: Bjelašnica 12, Ivan-sedlo 23, Sokolac 24, Livno 27, Bugojno, Grude i Sarajevo 28, Jajce i Tuzla 29, Drvar, Gradačac, Sanski Most, Široki Brijeg, Trebinje i Zvornik 30, Banja Luka, Bihać, Prijedor i Zenica 31, Neum 32, Mostar 33 stepena.

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost prije podne, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Povećanje oblačnosti sa zapada, očekuje se u drugoj polovini dana. U večernjim satima, ponegdje u zapadnim i jugozapadnim područjima može pasti i malo kiše. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 15, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko 10, a najviša dnevna oko 28 stepeni.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kratkotrajni slabi lokalni pljuskovi su mogući u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30, na jugu do 32 stepena.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, povremeno može pasti malo kiše ili kratkotrajan pljusak. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28 stepeni.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, povremeno sa kišom i pljuskovima. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28 stepeni.