Otac Dženana Memića i njegov advokat se obratili Skupštini KS, glavna tužiteljica Sarajlija napustila salu

Otac ubijenog mladića Dženana Memića i advokat porodice Memić obratili su se danas zastupnicima u Skupštini KS.

Glavna tužiteljica Sabina Sarajlija napustila je salu Skupštine KS dok se obraćao advokat porodice Memić Ifet Feraget.

Ona je jedno vrijeme sjedila u sali, a u jednom trenutku je ustala i na momenat prekinula obraćanje advokata obraćajući se rukovodstvu Skupštine KS.

Predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić kazao je tužiteljici Sarajlija da “sjedne i poštuje dignitet Skupštine KS“, ali je ona demonstrativno napustila skupštinsku salu.

Ne mogu da sakrijem razočarenje onim što sam čuo od glavne kantonalne tužiteljice. Ovo nije nivo najjačeg tužilaštva u državi. Postoji izreka da je pravda spora, a ja kažem da je pravda uporna. Da ja nisam bio uporan, gospodo, vi danas ne biste imali mogućnost da postavite ovakva pitanja. Sabina Sarajlija kaže “Mi smo stava da je to sabraćajna nesreća“. To je neprimjereno funkciji glavne tužiteljice. Moje informacije su da je iz drugog pokušaja potvrđena optužnica. Ko je koga nazvao, zavrtao ruke, to treba otkriti.

Zašto Seada Kreštalicu niste pitali “Kako to da ti nisi vidio krivično djelo?” On je donio odluku da nema krivičnog djela u postupanju policajaca, od kojih su dvojica optužena i počinje im suđenje“, kazao je Feraget.

On se sa više pitanja obratio i glavnoj tužiteljici nakon čega je ona ustala i napustila salu.

Muriz Memić je rekao:

Zbunjen sam grimasama glavne tužiteljice Sabine Sarajlija dok joj se istina govori. Vidite koju oni silu demonstriraju. Jedino me Sabina Sarajlija nije primila i mislim da to o njoj govori sve.

Od vas tražim podršku da svi dođete kao roditelji da me podržite. Munevera je htjela doći da se obrati i da pogleda Sabinu Sarajlija u oči.

Imala je tri godine da se izvadi iz ovoga. Dalida Burzić je zalutala. Ovo je bila namjera, nisu oni pogriješili.

Pozivam vas na proteste kao ljude kao roditelje da me podržite mirno i dostojanstveno. Najveći uspjeh će biti da ih pravno pobijedimo”, kazao je Memić.

Nakon obraćanja Muriza Memića u salu se vratila Sabina Sarajlija.