Sarajevo pobijedilo Željezničar rezultatom 2:0

Vječni gradski derbi koji se večeras odigrao na stadionu Asim Ferhatović Hase završio je pozitivnim rezultatom za bordo tim nakon kvalitetne utakmice održane u odličnoj atmosferi.

Navijači oba kluba su se prema Koševu uputili s bakljama i pjesmama u organizovanim korteima.

Manijaci su izveli malu koreografiju tokom utakmice kojom su obilježili 100. rođendan svoga kluba, koji je proslavljen u nedjelju nevjerovatnim vatrometom, dok su ih Horde zla prozvale upravo zbog tog događaja, ističući transparent na kojem je pisalo: “Za sto godina kluba i tridesetak godina grupe, u centru grada jednom uspjeli da se skupe“.

Navijači Sarajeva su također prozvali generalnu direktoricu tog kluba, transparentom na kojem je pisalo “Sabrina, šta čekaš?“, ispod transparenata sa prekriženim imenom “Valentin” i prezimenom “Kasum“, što se odnosilo na Valentina Ilievskog i Damira Kasuma, koji su se nedavno povukli sa pozicija u klubu.

Tokom utakmice su igrači oba kluba imali dosta dobrih šansi, ali pogodak je postigao tek Ahmetović u 30. minuti. Do kraja prvog poluvremena stanje se nije mijenjalo, a u drugom poluvremenu je u 57. minuti Bodul pogodio jedan od najljepših golova ove sezone za finalni rezultat 2:0.

Pred kraj utakmice su dodijeljena tri žuta kartona zbog naguravanja, ali do većih incidenata nije došlo. Sarajevo je sada na trećem mjestu na tabeli Premijer lige, a Željezničar na osmom.