Skupština KS danas razmatra više zakona, očekuje se burna rasprava o radu Tužilaštva KS

Na današnjoj sjednici Skupštine KS zastupnici će razmatrati više zakonskih rješenja.

Prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o sportu, Prijedlog Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave Kantona Sarajevo, Prijedlog Zakona o kažnjavanju govora mržnje Kantona Sarajevo, Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uređenju saobraćaja na području Kantona Sarajevo, Prijedlog Zakona o dopuni Zakona o inspekcijama Kantona Sarajevo, Nacrt Zakona o javnom prijevozu putnika u Kantonu Sarajevo, Nacrt Zakona o cestama Kantona Sarajevo, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom.

Zastupnici će razmatrati i Nacrt Strategije razvoja Kantona Sarajevo 2021.-2027. godine, kao i ostavku ministrice Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo Melike Husić-Mehmedović. Stranke koje čine vlast u KS još uvijek nisu pronašle zamjenu za ministricu, pa je neuobičajena situacija da se ministar razrješava a da nema novog.

Na dnevnom redu je i Prijedlog Odluke o osnivanju Javne ustanove Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo.

Velika rasprava se očekuje tokom razmatranja Izvještaja o radu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo za 2020. godinu.