U četvrtak sjednica Općinskog vijeća Općine Centar o Hastahani

Za četvrtak ove sedmice zakazana je tematska sjednica Općinskog vijeća Centar, a prema informacijama materijali još uvijek nisu podijeljeni vijećnicima.

Komisija koja je izdavala građevinske dozvole u vrijeme mandata Nedžada Ajnadžića trebala bi podnijeti izvještaj viječnicima.

Na čelu komisije policajac Nermin Šehović podnijet će izvještaj vijećnicima, a u njoj se nalaze i bivša ministrica pravde i uprave KS Lejla Brčić, te sekretarka Općine Adelina Džanković.

Prema dostupnim informacijama na sjednici će se razmatrati Izvještaj o utvrđenom stanju povodom Odluke o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana “Gradski centar Marijin Dvor”- lokalitet Hastahana, Odluka o usvajanju izmjena i dopuna Regulacionog plana “Gradski centar Marijin Dvor”- lokalitet Hastahana i Odluka o provođenju izmjena i dopuna Regulacionog plana “Gradski centar Marijin Dvor”- lokalitet Hastahana te predmet “Korekcija Regulacionog plana Marijin Dvor faza II”.

Mediji prenose ovu informaciju kako kome odgovara i kako koji medij ima interes u tome. Jedni su na strani građana, drugi izvještavaju o “rušenju državne imovine”.