Anonimna Sarajka uplatila čitav iznos (15.350 eura) za liječenje malenog Faruka Geljića

Udruženje Pomozi.ba prije četiri dana pokrenulo je apel za malenog Faruka Geljića iz Sarajeva koji sa svoje četiri i po godine još uvijek ne hoda.

Faruk je veliki dio svog života proveo u bolnicama, jer mu je nakon rođenja ustanovljeno iščašenje oba kuka i zakrivljeno stopalo. On boluje i od hidrocefalusa, te su mu čim se rodio urađene dvije operacije i ugrađen šant.

Kako bi Faruk napokon prohodao, prijeko mu je potreban operativni zahvat u Turskoj i fizikalne terapije. Iznos koji je bilo potrebno prikupiti je 15.350 eura.

Uoči Svjetskog dana humanitarnih akcija naša sugrađanka koja je željela ostati anonimna, uplatila je svih 15.350 eura, odnosno cijeli iznos, za operativni zahvat i fizikalne terapije malenog Faruka Geljića iz Sarajeva za koga je Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za prikupljanje sredstava.

U dogovoru sa porodicom, novac prikupljen apelom za Farukovu operaciju u Turskoj, bit će preusmjeren u programska sredstva za liječenja drugih oboljelih građana.

Naš Faruk krajem mjeseca putuje u Tursku, a Udruženje Pomozi.ba će snositi troškove prevoza i boravka u Turskoj, kao i troškove njegovog daljnjeg liječenja, jer će mu već nakon šest mjeseci biti potreban zahvat vađenja unutrašnjih implantata.

Divna, humana gesta naše sugrađanke dokaz je u nizu da dobri ljudi postoje, što svakodnevno dokazuju i naši ostali sugrađani koji na različite načine podržavaju naš rad godinama unazad. Ovim putem Udruženje Pomozi.ba svim humanitarcima i dobrim ljudima čestita Svjetski dan humanitarnih akcija“, kazali su iz Pomozi.ba.