BH Fanaticosi nakon novih imenovanja u Savezu: Mrzitelj svega bosanskoga izabran u Komitet za medije

Nogometni savez Bosne i Hercegovini imenovao je Dragišu Ćorsovića na mjesto predsjednika Komiteta za medije.

Osim njega, u isti Komitet imenovani su i Damir Suton, Dino Kurbegović, Adnan Demić, Sanja Kovač i Slađan Jeremić.

Ovo je izazvalo pobunu najvatrenijih navijača, BH Fanaticos navijačke grupe, koji su se oglasili saopćenjem na zvaničnom Instagram profilu.

Kažu da je imenovan dokazani huškač i mrzitelj svega bosanskoga.

Novi cirkus u režiji NS BiH – već odavno je prestalo biti smiješno. Za predsjednika Komiteta za medije postavljen je dokazani ratni huškač, šovinista, mrzitelj svega bosanskog Dragiša Ćo(r)sović.

Kako je počeo izvještavati u vremenu oružane agresije na Bosnu i Hercegovinu, tako je nastavio i drugim metodama te 1996. godine odbija da izgovori ime i prezime Mehe Kodre, koji je tog dana bio strijelac za Barcelonu.

‘Gol je postigao igrač s brojem 9 na leđima’, riječi su Dragiše Ćorsovića. S jedne strane to je sasvim ok, Meho Kodro ne zaslužuje da takav ološ izgovara njegovo ime, a s druge stane gubi se svaki oblik profesionalizma i realnog izvještavanja. Nerijetki su i TV prilozi kojima se izbjegava svaki spomen države BiH“, saopćili su Fanaticosi.

Poslali su i poruku javnosti, a kažu da ne bi trebali dopustiti da pojedinci javnost otjeraju od onoga što vole.

Ne dozvolite da vam bahati pojedinci unište kult reprezentacije, ne dozvolite da vas udalje i otjeraju od onoga što volite. Pokažite djeci, prijateljima, porodici kakvi zlotvori su na pozicijama gdje treba biti neko zadužen za napredak našeg nogometa i patriotski podstrek. BH Fanaticos će nastaviti da se bori sa svim oblicima negiranja! Podržimo momke što stoje iza grba, istjerajmo ološ“, poručili su Fanaticosi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BHFanaticos (@bhfanaticos.official)