EUFOR nenajavljeno nadlijetao vojnu vježbu na Jahorini, Lukač pozdravio vojnike “Pomoz’ Bog, junaci”

Apsolutno ništa ne krijemo. EUFOR je mogao biti ovdje, a ne iz zraka da gleda, poručio je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS na Jahorini danas tokom vježbe koju provode MUP RS i Žandarmerija.

Lukač je potvrdio kako je Jahorinu nenajavljeno u toku vježbe nadlijetao EUFOR-ov avion, što je omelo održavanje vježbe i polijetanje drugog helikoptera entitetske policije.

Nadletili su pet šest puta. Mislim da su to trebali najaviti“, kazao je Lukač.

Pomoz’ Bog, junaci”, pozdravio je Lukač pripadnike Specijalne jedinice i Žandarmerije ma današnjoj vježbi gdje su učestvovali policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije MUP-a Republike Srpske i Јedinice žandarmerije Istočno Sarajevo.

Lukač je kazao da se na ovaj način pokazuju opremljenost i obučenost.

Ovo vježbe ranije su planirane, a izvedena je vrlo uspješno. Na Jahorini je planirano i otvaranje stanice policije. Ovo je veliko gradilište, a i sada se zna skupiti desetak hiljada ljudi. To je mali grad“, kazao je Lukač.

Odbacio je navode da se radi o provokaciji, a vrijeme održavanja je uslovljeno početkom zimske sezone.

Kako je najavljeno, izvedena je vježba sprečavanja upada terorističke grupe koja ima namjeru da izvrši teroristički napad na Olimpijski centar “Јahorina”.

Govoreći o svemu onome što RS provodi kada je riječ u razvlašćivanju nadležnosti BiH i prebacivanje na entitet RS Lukač je kazao da je on ministar i da će poštovati odluke Vlade RS.

Čut ćemo šta će se desiti i u NSRS“, kazao je Lukač odgovarajući na pitanje da li podržava protjerivanje OSA-e i SIPA-e s područja RS-a.